Wednesday, May 9, 2012

Cukup Sudah!

Assalammualaikum....

~ errmmmmm ~

    aku rasa macam munguk-munguk je, tengok cerita ''epy feet 2'', itu pun boleh menangis teresak-esak.

kejadah?

sebenarnya, banyak pengajaran a.k.a nilai moral yang kita dapat dalam happy feet tuh. antaranya ialah :
a. Be Yourself, don't you ever imitate other person. make as role model can, but don't you ever, be the other person. trust your self la!!...you can do it punya... don't believe ka? try first. ''balu you, talu sapa lu senenanya!''
 b. Your Father your helo! your mother your heloin!! 
c. Jangan argue dengan apak, sama amak. jangan nak jadi kurang ajar bagai. Dengar pendapat mereka beri dahulu. kalau tak setuju, berbincang elok-elok. bukan lari umah. Kejadah.
 d. bila ada masalah, hadapi masalah, bukan lari dari masalah. masalah nie macam saka tau. makin di lari, makin dikejar....makin cuba bersembunyi, makin lah masalah nie mendampingi...
ok. lastly...hope you olang-olang enjoy this video. tiada kene mengene dengan entry di atas.

video

~ kalau aku dapat kucing nie..eh hai!!..chumuwel gilak!~
 

No comments: