Monday, May 14, 2012

bukan senang nak benci orang~~

assalammualaikum...

~ kalau jawab sayangggg, kalau tak jawab, eh pergi lantak leeee ~ (pantun 2 kelat)

ada seseorang mengatakan :

'' I had to make you hate me, because I do not want you in the hope that is not willing to "  (GOOGLE TRANSLET, AKU MALAS NAK PIKIR AYAT OWANG PUTIH)

Pahe dok? tidak pahe, google translet.

Bukan senang aku hendak suka seseorang, dan dalam masa yang sama bukan sesuke hati gurindam mak ilai, ilai hendak buat aku membenc seseorang. maaf jika kata-kata ku kasar apabila aku mengatakan :

''I hate you!''
aku tidak bermaksud begitu. benci aku datang apabila ada orang yang aku sayang tikam belakang, bukan sahaja tikam belakang, depan pun dia tikam, bawah, sebelah kiri, sebelah kanan, sebelah atas, segala sudut, kalau boleh ditikam, di taram dan di tikam. aku akan benci dengan orang seperti itu. 

TETAPI

aku tidak akan sesekali membenci orang yang ingin membuat dirinya dibenci...anee, itu bukan prinsip aku aneee... kejap. ini ada puisi. tajuk dia :

~~ UNTUK ANEEE ~~

Aneee

jika niat mu hendak membuatku membenci mu

lupakan sahaja anee,

anee,

tiada terlintas di lampu isyarat pun anee di hatiku untuk membenci mu

tiada juga sekelumit zarah perasaan benci itu di hatiku anee,

anee,

tiada apa jika niat mu tidak ingin hati aku terluka

tetapi anee,

anee kene ingat,,

makin anee memaksa aku membenci mu,

makin sakit hatiku anee..

makin parah hatiku anee..

anee

aku sayang kau anee...

sayangku

sebagai seorang sahabat anee...

anee

aku sayang kau anee~~


p/s : untuk dirimu MNS~~ GILA KAU NAK SURUH AKU BENCI KAU! KEJADAH?

2 comments:

Miss Hamilicious said...

anee ke amii??? keh3

Miss Hamilicious said...

bukan senang nak benci orang, tapi sekali benci, bukan senang nak suka balik kat orang tu. n then stereotaip terbina bila kita jumpa someone yg prangai mcm yg kita benci tu. =)